Sült túrótorta
Tin 2015.06.09. 21:34
Egy újabb recept, amit a férjem szokott készíteni. Általában valamilyen lekvárral esszük, amit viszont én gyártok.
Hozzávalók:
500g ricotta
5 tojás
200 ml habtejszín
250g porcukor
6 evőkanál liszt
ízlés szerint citromhéj, vagy likőrbe áztatott cukrozott gyümölcs, mazsola.
Elkészítés:
A ricotta-t az 5 tojássárgájával és a tejszínnel krémesre kell keverni.150g porcukrot és a 6 evőkanál lisztet hozzáadni, folyamatosan el kell keverni. Ha picit kevesebb liszt megy bele, akkor krémesebb lesz a végeredmény, ha picit több, akkor inkább piskótásabb. Mi a krémesebbet szeretjük, ezért kicsi evőkanalat használunk.
A tojásfehérjét habbá kell verni, a végén hozzáadni a 100 g porcukrot. Óvatosan összekeverni a ricotta-s masszával
25 centis tortaformát ki kell vajazni, lisztezni.
180 fokon 35 percig sütni. Néha hosszabb ideig is sül, a lényeg, hogy a teteje aranybarna legyen. Szobahőmérsékleten hagyni kell hűlni. Össze fog esni, de ez így néz ki jól.
Ricotta helyett nyugodtan lehet sima tehéntúrót is használni, de azt érdemes áttörni szitán, mielőtt dolgozni kezdünk vele.
|