Kati szelet
Tin 2003.08.21. 16:29
Nagyon dekoratív sütemény, még az én szegényes dekorációs képességeimmel is nagyon mutatósra sikerült darabok készültek.
Hozzávalók a tésztához:
- 50 dkg liszt,
- 15 dkg margarin,
- 15 dkg cukor,
- 1 sütőpor,
- 3 tojás sárgája és annyi tej, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
A töltelékhez:
- 2dl tej,
- ½ dl rum,
- 3 evőkanál baracklekvár, vagy meggybefőtt,
- 3 kávéskanál kakaó,
- 20 dkg margarin,
- 15 dkg porcukor.
A tetejére:
- 3 tojásfehérje,
- 15 dkg porcukor,
- csoki dara, vagy csokiforgács
Elkészítés: A tésztához valókból 3 lapot nyújtunk, és világosra sütjük. 1 lapot összemorzsolunk, a rummal és a tejjel, a lekvárral és a kakaóval masszává gyúrjuk. A margarint és a porcukrot habosra keverjük, majd a masszához adjuk. Ezt a két tészta közé tesszük. A három tojásfehérjét a porcukorral habosra verjük, rákenjük a tésztára, megszórjuk a csokival, száradni hagyjuk.
|