Gyümölcsleves
Tin 2004.05.25. 13:44
.
Hozzávalók:
- gyümölcsök vegyesen (konzev, mirelit, friss, nagyjából fél kilónyit szoktam használni öt személyre)
- cukor
- citromhéj, néhány csepp citromlé
- fahéj
- szegfűszeg
- 1/2 l tejszín (lehet növényi alapú is)
Elkészítés:
A gyümölcsöket értelem szerűen tisztítom, és feldarabolom. Egy fazékba elsőként a fagyott gyümölcsöket teszem, annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Cukrozom, de csak óvatosan, és egy teatojásba, vagy hasonló szerkezetbe teszem a fűszereket, és a citromhéjat, hogy később ne kellejen keresgélni őket. Ha felforrt, akkor mehetnek bele a nyers gyümölcsök, és a legvégén a konzerv, ha a leve alkalmas rá, akkor azzal együtt. Ezért kell óvatosan cukrozni. Mikor az utolsó adag gyümölccsel is felforrt, akkor beleöntöm a tejszínt, és még így is forralom egy kicsit. Érdemes megvárni, míg kihűl, vagy előző nap elkészíteni.
Tipp:
Barabera említette, hogy ő puncs pudingot is tesz a levesbe. Kipróbáltam, és nagyon finom lett. A főzhető pudingot (fél csomaggal) egy kis vízzel összekevertem, és beleöntöttem a levesbe a tejszín előtt. De lehet, hogy legközelebb a tejszínnel keverem el a pudingot.
|