Márványsajtos franciakenyér
Tin 2003.09.26. 15:21
Előételként ettünk ilyet először, de egyszer ki kellett találni valami érdekes köretet egy gombás ételhez, és ez jutott az eszünkbe. A maradék sajtos krémből, és kenyérből pedig még reggelit is tudtam készíteni.
Hozzávalók:
- egy franciakenyér
- 20 dkg márványsajt
- 15-20 dkg vaj (mi sózot Lurpakot használtunk)
Elkészítés:
A franciakenyeret ferdén, nem túl vékonyan felszeleteljük. Grillsütő rácsára helyezzük, és egyik oldalát erősebben, a másikat halványabban megpirítjuk minden szeletnek. Közben a márványsajtot alaposan összekeverjük a vajjal, ehhez le is reszelhetjük a sajtot, de használhatunk robotgépet, amiben van aprítókés.
A megpirított kenyér halványabb oldalára kenünk a sajtkrémből egy nem túl szerény adagot, majd a grillsütőben addig pirítjuk, amíg a sajt szépen meg nem pirul. Melegen a legfinomabb.
|