Spenót
Tin 2003.12.17. 12:56
Sokan utálják, nem tudom miért, nekem a menzán az egyik kedvencem volt. Kevés étel volt, amit jól csináltak, de ez határozottan finom volt. Sokat kísérleteztem, hogy hasonló ízt érjek el. Ha nem is épp olyan lett az eredmény, de ízletes ez is.
Hozzávalók:
- 2 cs zsenge parajkrém (mirelit)
- 3 zsömle (jó a száraz is)
- tej
- fokhagyma
- só
Elkészítés:
A mirelit spenótot hagyom kiolvadni, vagy ha szokás szerint elfelejtettem kivenni este a fagyasztóból, akkor a lábosba teszem, miután kivettem a zacskóból, megsózom, és lassú tűzön lefedve hagyom kiolvadni.
Közben a zsömléket széttépkedem, és tejbe áztatom. Épp csak annyiba, hogy ellepje. Ha már jól átázott, akkor botmixerrel alaposan összetöröm. Közben néhány gerezd fokhagymát teszek hozzá, hogy jól elkeveredjen. Hozzáöntöm a spenóthoz, összeforralom, és kész is.
Tükörtojással tálalom, vagy néhány keménytojást apróra vágok, és elkeverem benne.
|