Sült sajt
Tin 2003.08.18. 22:11
Majdnem elfelejtettem leírni a világ legegyszerűbb, és majdnem legfinomabb ételét. A sült sajtot. Ha valaki szereti a pogácsáról leszedegetni a rásült reszelt sajtot, vagy kedveli a melegszendvicsen, pizzán megpirult sajtot, az biztos meg fogja csinálni ezt is. Önmagában is finom, de lehet főtt rizzsel, rizottóval, esetleg főzelékre feltétként enni.
A zsíros, vagy félzsíros sajtot szeletekre vágjuk.
A vastagság attól függ, hogy ropogósan szereti valaki, vagy inkább úgy, hogy a közepe lágy maradjon.
Egy felforrósított teflon serpenyőbe rakjuk távol egymástól a szeleteket, és hagyjuk megolvadni. Mikor a széle elkezd barnulni, akkor ideje alákukucskálni, hogy a többi része is pirul-e. (erre legalkalmasabb egy műanyag vagy fa eszköz, amolyan lapát féle) Ha alá tudunk kukkantani, akkor akár meg is fordíthatjuk. Megpirítjuk a másik felét, és kész is. Túlsütni nem szabad, mert megkeseredik.
|