pizzaszósz
Tin 2004.06.21. 13:44
Nagyon unalmasnak találtam már a félkész, vagy kész szószokat, ezért megpróbáltam egy fajtát saját kútfőből összehozni. Erre sarkallt az is, hogy az erkélyen illatozik a bazsalikom, frissen, üdén.
Hozzávalók:
- 1 doboz paradicsomkonzerv, (ha már van friss, akkor inkább abból daraboljunk 20 dekát)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál cukor
- 2 teáskanál balzsamecet
- ízlés szerint néhány levél bazsalikom
- 1 csipet só (esetleg bors)
- 2 evőkanál olivaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A hagymát apróra vágom, és az olajon megpárolom.Beleteszem a cukrot. Hozzáadom az apróra darabolt fokhagymát, és a bazsalikom szintén apróra vágott levelét. Rövid ideig pirítom, de nem túl sokáig, a fokhagyma miatt, és ráöntöm a paradicsomot. Ízesítem a sóval, balzsamecettel. Addig forralom, amíg a hagyma megpuhul, majd botmixerrelpépesítem.
El tudom képzelni tortilla chips mellé dip-nek, vagy tésztára öntetnek is.
|