Rakott tészta sonkával
Tin 2004.06.27. 07:51
A napokban leírt pizzaszószból maradt egy kevés. Elosztani nehéz lett volna a három gyerek között, ezért kicsit feljavítva egy gyors tésztaétel készült belőle.
Hozzávalók:
- 500g tészta (lehet kétféle is fele-fele arányban penne, és spagetti, vagy fuzzili és makaróni, vagy bármi, ami eszünkbe jut)
- 2-3 dl pizzaszósz (ez is lehet többféle, remek a carbonara szósz is, ami ugyan nem pizzaszósz, de a rakott tésztához kíváló)
- 15 dkg füstöltsonka
- 10 dkg reszelt sajt (füstölt, és sima vegyesen), vagy 2-3 nagyobb mozzarella golyó felszeletelve
Elkészítés:
A tésztát a csomagolásán írtaknak megfelelően megfőzöm. Ha kétféle akkor természetesen külön főzöm, és külön tálba szűröm. Összekeverem a szósszal. Jó alaposan, hogy mindenhol egyformán legyen rajta, ne legyenek száraz tészták.
Kivajazok egy tűzálló tálat, vagy tepsit és a szószos tészta egyik felét (vagy az egyik fajta tésztát) a tálba öntöm, kicsit elegyengetem. Rászórom a sonkát, majd ráöntöm a többi tésztát. A tetejére elrendezgetem a szeletelt mozzarellát, vagy meghintem a reszelt sajttal. Forró sütőben addig sütöm, amíg a sajt meg nem pirul a tetején. Kockákra vágva tálalom.
Tipp: A pizzaszószt fel lehet javítani egy kevés kukoricával, vagy borsóval. A rétegek közé lehet tenni friss paradicsom karikákat is. Ilyenkor szórok rá egy kicsi fűszert, pl apróra vágott bazsalikomot, vagy oregánót.
|