Profiteroles I.
Tin 2003.10.02. 16:26
Ez a sütemény elkészítésének bonyolultabb változata, de persze így finomabb is.
Hozzávalók:
-
2 csomag képviselőfánk tészta, készen megvásárolható, de ha igény van rá, akkor a kezdőknek szóló rovatba leírom szívesen, hogy készül házilag.
A krémhez:
Elkészítés:
A tejet a vaníliával felforraljuk, lefedjük, hogy meleg maradjon. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet és apránként a tejet (a vaníliát kivesszük)ügyelve, hogy ne legyen csomós. Lassú tűzön, vagy gőz felett állandóan keverve besűrítjük. Levesszük a tűzről, belekeverjük az előzőleg felolvasztott csokit, és langyosra hűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, pici nyíláson át a fánkocskák közepébe töltjük. Egy 25 cm átmérőjű magasabb peremű tálba piramis formában felhalmozzuk, és vékony sugárban rácsorgatjuk a csokikrémet. 1 órára legalább a hűtőbe tesszük.
|