Csokis muffin
Tin 2004.01.09. 22:13
Nem is tudom, hogy ezt a receptet miért nem írtam itt még eddig le. Szinte hetente kell sütnöm, olyan sikere van.
A receptet az [origo]-n találtam, de történt némi módosítás benne részemről. (A csoki mennyisége, és összetétele terén)
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt,
- 2 zacskó sütőpor,
- 4 evőkanál kakaópor,
- 25 dkg tejcsokoládé, (lehetőleg mandulás, vagy mogyorós)
- 25 dkg fehér csokoládé,
- 20 dkg kristálycukor,
- 4 dl tej,
- 2 dl tejföl,
- 20 dkg vaj,
- 2 db tojás
Elkészítés:
Azt el kell mondanom mindenekelőtt, hogy ez dupla adag. Még sohasem sütöttem szimplát, mert kevés lenne nálunk.
Kapcsoljuk be a sütőt, és melegítsük elő 180 fokra. A lisztet és a kakaóport szitáljuk keverőtálba, adjuk hozzá a kristálycukrot, a sütőport, majd keverjük össze. A tojást félig verjük fel, a vajat olvasszuk meg, keverjük össze a tejjel és a tejföllel, majd öntsük a lisztre. Fakanállal keverjük össze a tésztát úgy, hogy közben az apróra tördelt csokoládédarabkákat is hozzáadjuk. A muffin sütőforma mélyedéseibe tegyünk 24 db papírhüvelyt, és ezekben osszuk el a tésztát egyenlő részben. Tegyük be az előmelegített sütőbe 15-20 percre, illetve amíg át nem sül.
Tipp: a csokit, ha van érdemes robotgép aprítójában összetörni, mert a keletkező finom por nagyon jól beleépül a tésztába. A nagyobb darabok meg megolvadnak, és finom meglepetések lesznek majd a sütikben.
Tipp2:
A muffinnak nem szabad kiszáradnia, addig süssük, amig megnyomkodva nem sziszeg, de a tészta még puha, és szinte omlós. Mivel ilyen puha, és sérülékeny, érdemes megvárni amíg kihúl, és csak utána kivenni a formából. Persze dupla adagnál nem mindig megy, ha nem lehet várni, akkor nagyon óvatosan bánjunk vele.
|