Sonkás lepénytekercs
Tin 2003.08.13. 22:19
Nyáron egy könnyű vacsorának nagyon finom. De jó reggelire is, és vendégvárónak sem utolsó.
Hozzávalók:
- 8 tojás,
- 150g gépsonka szelet,
- 30g liszt,
- 50g reszelt sajt,
- ½ dl tej,
- 120g margarin,
- mustár, só, bors.
Elkészítés:
A tojásokat felverjük, megsózzuk, megborsozzuk, apránként hozzáadjuk a lisztet, a sajtot, a tejet és habverővel simára keverjük. Kivajazunk egy kisebb (kb. 20X30 cm-es) tepsit, beleöntjük a tojáskeveréket, és előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél megsütjük (kb. 8-10 perc). Hagyjuk kihűlni. A maradék vajat habosra kikeverjük, hozzáadunk kb. 1 evőkanál mustárt, és a finomra megvágott ecetes uborkát. Ezzel a krémmel megkenjük a kihűlt lepényt, a tetejére lerakjuk a vékony sonkaszeleteket. Majd szorosan feltekerjük. Alufóliába csomagoljuk, egy órára a hűtőszekrénybe tesszük. Ujjnyi vastag szeletekre vágva tálaljuk. Sok-sok salátát kínálunk mellé, esetleg pirított kenyeret
|