Sütik : Mandulás csokoládétorta |
Mandulás csokoládétorta
Tin 2003.08.13. 14:03
Ezt a receptet egy sorozatban láttam, a Két duci hölgy címűben.
Kifejezetten drága süti, a mandula, és a csoki miatt. Elég tömény is, egy vékony szeletnél többet nem nagyon lehet megenni belőle, de nagyon finom. Érdemes kipróbálni.
A tésztához:
- 17 dkg darált, pörkölt mandula, vagy mogyoró
- 1 tojásfehérje
- 5,5 dkg kristálycukor (tízzel csináltuk eddig, de újra néztem a sorozatot, és ennyit mondott)
A töltelékhez:
- 30 dkg jó minőségű étcsokoládé (min. 70% kakaótartalom, a Lindt-nek van ilyen, de 600 Ft egy tábla)
- ½ liter tejszín (szobahőmérsékletű)
- ízlés szerint cukor, vagy édesítő (ezt meg nem mondta, de különben nagyon keserű)
Elkészítés:
A mandulát, a cukorral és a tojásfehérjével tésztává gyúrjuk. Egy tűzálló tálban (24cm) szétnyomkodjuk. Lassú tűzön rövid ideig sütjük (20-25 perc). Kiemeljük a tálból, mire kihűl, nagyon megkeményedik.
A töltelékhez a csokit gőz fölött megolvasztjuk, majd a tejszínt is hozzákeverjük. Hagyjuk hűlni, időnként habverővel felkeverjük, hogy minél több levegő jusson bele. Mikor teljesen kihűlt a tésztába töltjük, és a tetejét megszórjuk mandula szeletekkel, néhány órára a hűtőbe tesszük.
|