Sült paprika koktélparadicsommal, bazsalikommal, és majoránnával
2004.03.06. 18:50
Barabera kért, hogy keressek neki bazsalikomos recepteket. Elsőnek ezt találtam. Én még nem csináltam meg, de a hozzávalók mind kedvemre valók, úgyhogy gondolom finom lehet. Jamie Oliver könyvében leltem rá.
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 jókora sárga, vagy piros húsú paprika
- tengeri só és frissen őrőlt fekete bors
- 20 koktélparadicsom
- 1 marék friss majoránna és bazsalikom
- 2 gerezd tisztított fokhagyma
- extra szűz olivaolaj
- szardella (elmaradhat)
- zöldfűszeres ecet (elmaradhat)
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra. Vágd félbe és magozd ki a paprikákat. Helyezd őket egy kiolajozott tepsibe, enyhén ízesítsd sóval és borssal. Szurkáld meg a koktélparadicsomokat, és dobd zubogó vízbe 30-60 másodpercre, hogy a héjukat könnyen és gyorsan lehúzhasd. Vetkőztetés előtt bátran öntsd nyakon őket hideg vízzel. A csupasz szépségeket pakold a paprikákba. Tömködd melléjük a füveidet, a fokhagymával, szórj rájuk sót, borsot. Az ízesítók helyett tehetsz néhány szardellát is a paprikákra. Permetezz rájuk olívaolajat. Süsd az előmelegített sütőben 15 percig laza alufóliasátor alatt, majd 30 percig a nélkül. Löttyints egy leheletnyi zöldfűszeres ecetet is a parikákra, pompás zamattal hálálják meg kedvességedet-próbáld ki, és meglátod!
|