Sonkás melegszendvics
Tin 2003.11.14. 13:16
Valamiért azt hittem már régen leírtam ezt a receptet ide, de figyelmeztettek, hogy még nem. Akkor most pótlom gyorsan.
Ez egy nagyon egyszerű krém, mégis az egész család odáig van érte.:-)
Hozzávalók (6 személyre):
- 40 dkg Eszterházy sonka, vagy más olyan sonkaféle, amin van egy kevés zsír, de füstölt, és húsos.
- vaj, vagy margarin, a mennyisége változó, függ a sonka zsírosságától.
- 5 dkg reszelt füstölt sajt
- 20 dkg reszelt sajt, mondjuk Trappista.
Elkészítés:
A sonkát egyben szoktam kérni a hentestől, a rajta lévő bőrt leszedem. Darálóban, vagy robotgép aprító részében pépesítem. Ha darálót használok, akkor villával elkeverem benne a margarint, hogy ne maradjanak benne darabok. Ha az aprítóval, akkor csak a sonka mellé rakom a margarint, és addig keverem, amíg teljesen homogén nem lesz.
A krémet kenyérszeletekre kenem (legjobb az előre szeletelt toast kenyér, mert elég vékony), mindenféle előkészítés nélkül, és megszórom a kétféle reszelt sajt keverékével, majd grillben addig pirítom, amíg a sajt meg nem pirul.
Igény szerint ketchup-ot lehet a tetejére tenni.
|