Hagymás rostélyos
Tin 2004.05.06. 09:58
Igaz, hogy mostanában a marhahús nem annyira kedvelt, ha valaki nem szereti, vagy nem akar enni, akkor készítheti más fajta húsból is.
Nem biztos, hogy a klasszikus recept szerintpontosan így kell készíteni, ez amolyan saját ízlés szerinti recept.
Hozzávalók:
- személyenként egy-egy szelet marhahús (nálunk a felsál, vagy a fehérpecsenye vált be leginkább)+
- mustár
- só
- bors
- olaj (sütéshez, és pácoláshoz)
- vöröshagyma
- liszt
Elkészítés:
A húsokat kicsit kiklopfolom, és mustárral megkenem. A mustártól függően sózom borsozom, mert már maga a mustár is fűszeres. egy tálba teszem, és annyi olajat öntök rá, hogy ellepje. Lefedve hagyom pácolódni, akár egy egész éjszakán át, de lehetőleg egy órányit üljön a hús a pácban.
A hagymát közben megtisztítom, és vékony karikákra vágom. Egy zacskóba lisztet teszek, beleszórok egy adag hagymakarikát, és jól összerázom, kiszedem egy tálra. Ha elfogyott a hagyma, akkor a lisztet átszitálom, és kidobom, általában nem marad sok.
(nem írom, hogy mennyi hagymát készítek így el, mert nem mindenki szereti egyformán.)
A hússzeleteket felforrósított serpenyőben (a legjobb egy vastag aljú belül bordázott, teflon serpenyő) megsütöm
Közben, vagy a hús elkészülte után hagymát is ropogósra sütöm. Általában külön tálba teszem a hagymát, és külön a húst, mindenki ízlése szerint tehet a saját tányérjába belőlük.
Mivel kissé száraz érdemes olyan köretet készíteni hozzá, ami szaftosabb.
|