Fóliában sült karaj
Tin 2003.08.25. 10:34
Szintén jó vendégváró étel, de ha az ember nem szereti a tepsit mosogatni, akkor is remek. :-)
Hozzávalók:
- 6 szelet sertéskaraj, lehet csontos is
- 3 paprika, fehérhúsú, jó a lecsóhoz való is
- 3 paradicsom
- olaj, só, bors
- kevés füstöltszalonna
Elkészítés:
A hús kicsit megpuhítjuk, a széleit körben bevagdossuk, hogy ne kunkorodjon fel. Sózzuk borsozzuk. A fóliát bekenjük olajjal, és rátesszünk egy szelet húst. A húsra egy fél paprikát, egy fél paradicsomot teszünk, és apróra vágott füstölt szalonnát. Kicsit megsózzuk a zöldségeket, majd a fólia sarkait felemeljük, és összezárjuk úgy, hogy a gőz ne szakítsa ki. Ezt megcsináljuk a többi hússal is. A kis batyukat egy sütőlemezre tesszük, és a sütőben közepes lángnál (180 °C) 35-40 percig sütjük. Krumpipürável, vagy főtt rizzsel, rizottóval tálaljuk.
|