Angol sörös fondue
Tin 2003.08.21. 13:57
A fondü egy remek kaja, ha nagyobb társaság gyűlik össze, és nem tudják eldönteni, hogy mit egyenek.
A sajtot legtöbben szeretik, és társaságban sör is akad. :-)
Csak legyen, aki a végén elmosogatja a sajtos fondüedényt. :-)
Hozzávalók:
300 g vegyes kemény sajt, részben füstölt,
100 g vaj
1 késhegynyi csípős mustár
1 evőkanál mustár
só bors
½ dl sör, lehetőleg barna, (mi egyébként többet szoktunk beletenni, mert így elég sűrű)
Elkészítés:
A sajtot durva reszelőn megreszeljük, vagy apró kockákra vágjuk. A fondue-lábosban felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a sajtot, a pirospaprikát, a mustárt, a sót, a borsot, valamint a sört és állandó keverés közben addig rotyogtatjuk, amíg krémszerűen felolvad, illetve besűrűsödik.
Pirított kenyérkockákkal, vagy kiflikarikákkal mártogatjuk.
Mi a sörrel együtt, kb. fél dl házi pálinkát is szoktunk hozzáadni.
|