Galuska fokhagymás vajjal
Tin 2003.08.15. 13:37
Köretként, és önállóan is fogyasztható
Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 4 közepes méretű tojás
- só
- 1/4 l víz
A fokhagymás vajhoz:
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 hagyma
- 7,5 dkg vaj
- 1/2 csokor vágott petrezselyem
Elkészítés:
A lisztet egy tálba szórjuk, a közepébe mélyedést csinálunk. A tojást, a sót és a vizet ide tesszük, a hozzávalókat összedolgozzuk sima tésztává. Az összekevert tésztát 20 percig pihentetjük, hogy a liszt megdagadjon. Közben fazékban vizet forralunk, ha felforrt megsózzuk. A fokhagymás vajhoz megtisztítjuk a fokhagymát, és a hagymát, mindkettőt finomra vágjuk. A vajat felolvasztjuk, és a hagymát aranysárgára sütjük benne. Hozzátesszük a fokhagymát, és csak rövid ideig pirítjuk, ne piruljon meg! Forrón tartjuk. A galuskát a vízbe szaggatjuk, 4-5 percig főzzük. Leszűrjük, és tálra téve a fokhagymás vajjal meglocsoljuk, a petrezselyemmel megszórjuk.
|