Fokhagymás spagetti tojással
Tin 2003.08.14. 23:47
Olcsó, és egyszerű étel. Hirtelen betoppanó vendégeknek gyorsan fel lehet tálalni.
Hozzávalók:
- 30 dkg spagetti
- só
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 dkg füstölt szalonna
- 3 dkg vaj
- 1 dl tejszín
- 4 tojás
- frissen őrölt bors
- 2 evőkanál vágott petrezselyem
- 7,5 dkg reszelt Hajdú sajt
Elkészítés:
A spagettit sós vízben nem túl puhára főzzük, szűrjük, és lecsepegtetjük, forrón tartjuk. A fokhagymagerezdeket tisztítás után finomra vágjuk. A füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk. A vajat egy vastag serpenyőben megforrósítjuk, a szalonnát megpirítjuk benne, a vágott fokhagymát rövid ideig kevergetve együtt sütjük a szalonnával, ráöntjük a tejszínt. A mártást felfőzzük. A lecsepegtetett spagettit a szalonnás mártásba keverjük. A felvert tojásokat ráöntjük, hagyjuk megdermedni. Ha kell sózzuk., borsozzuk, belekeverjük a petrezselymet, és a tetejére hintjük a sajtot. Azonnal tálaljuk.
|