Méteres kalács
Tin 2003.08.13. 13:33
Kicsit pepecselős süti, de nagyon kiadós, és elég látványos.
Hozzávalók:
· 4 tojás sárgája,
· 25 dkg porcukor,
· 1 ½ dl olaj,
· ½ dl melegvíz,
· 25 dkg liszt,
· 1 cs. sütőpor
· 4 tojásfehérje,
· 4 ek. kakaó.
A krémhez:
· 25 dkg vaj v. margarin,
· 15 dkg porcukor,
· 4 ek.. rum,
· 1 cs. puncs pudingpor.
Elkészítés: A tojássárgáját és a porcukrot jól kikeverjük, hozzáadjuk az olajat, a melegvizet, a lisztet, a sütőport és a keményre vert tojáshabot. Kettéosztjuk, az egyik felébe beletesszük a kakaót. Őzgerinc formában megsütjük. A krémhez a margarint a cukorral és a rummal habosra keverjük, majd az előírásnak megfelelően elkészített pudingot, ha kihűlt, hozzáadjuk a margarinos krémhez. A tésztát állítva felszeleteljük, majd egy fehéret és egy barnát felváltva a krémmel összeragasztjuk, ha megdermedt (jól ki kell hűteni) bevonjuk csokimázzal, és ferdén szeleteljük.
(lehet keverős pudingporral is csinálni, és a vízből is lehet nyugodtan többet tenni a tésztába, egyszer véletlenül ugyan annyit tettem bele, mint amennyi olajat kellett volna, és könnyebb lett a tészta)
|