Fóliás burgonya
Tin 2005.11.13. 12:21
Úgy tűnik, ide leginkább levesek, köretek kerülnek, bár ehhez nagyon hasonló ételt ettünk régen vacsorára, sóval, és zsírral.
Lehetőleg nem túl nagy krumplikat választok, a legjobb az, aminek sárga a héjja. Alaposan megmosom őket, hagyom a vizet lecsöpögni róluk. Alufóliát tépkedek, akkorákat, hogy a krumplik kényelmesen elférjenek bennük. Pici olajat öntök a fóliára, ráteszek egy krumplit, megsózom, borsozom, és a fóliával úgy csomagolom be, hogy ne simuljon rá egészen, de azért szorosan záródjon. (Különben az egész tepsi csupa olajos lesz, és füstölni fog, mire az étel elkészül) Ha minden krumpli be van csomagolva, akkor betolom a sütőbe. Az sem gond, ha éppen a hús sül benne, amihez köretnek szántam, ilyenkor azonban figyelni kell, hogy a nagy tepsi a krumplikkal elvonja a hőt, a hús sütési ideje meghosszabbodik.
Nagyjából egy órán át kell sütni őket, azt hogy megpuhult-e úgy lehet ellenőrizni, hogy egy hegyes valamit beleszúrok, hústűt, vagy kést, ami éppen kéznél van.
Tálalásnál hosszában és keresztben bevágom, és a négy részt egyszerre lefelé nyomva kicsit szétnyitom. Az így keletkező résbe lehet tenni fűszervajat, amit vagy otthon készít az ember, vagy vesz készen (a Meggle nagyon finomakat csinál)
Persze a legjobb az lenne, ha mindezt parázson csinálhatnám, de mivel erre nem nagyon van lehetőség, hát marad ez a módszer, így is nagyon finom.
|