Pásztortarhonya
Tin 2003.08.18. 15:08
Egyszerű, gyorsan elkészíthető étel. Vigyázni kell, mert a kolbászok néha elég sósak. Sózás előtt feltétlenül meg kell kóstolni, nekem néhányszor sikerült már elsózni.
Hozzávalók:
· 1 szál füstölt kolbász
· 1/2kg burgonya
· 1/4kg tarhonya
· só, pirospaprika
· 1 fej hagyma
Elkészítés:
A kolbászt felkarikázzuk és megpirítjuk, ha nem enged elég zsírt, akkor egy kis olajat öntünk alá. Rádobjuk a megpirított hagymát, a pirospaprikát is, majd az apró kockákra vágott burgonyát. Megsózzuk, felöntjük vízzel, és puhára főzzük. Amikor a levét, elfőtte ráöntjük a tarhonyát, felöntjük az előírt mennyiségű vízzel, ha szükséges megsózzuk, majd előmelegített sütőbe tesszük, addig sütjük, amíg a tarhonya megpuhul, és a szaftot magába szívja.
|