Sajtos rakott paradicsom
Tin 2003.08.15. 13:50
Sajt és paradicsom. Igazán remek páros.
Hozzávalók:
- 75 dkg húsos paradicsom
- 40 dkg főtt burgonya
- 4 dkg vaj
- 1,2 dl zöldségleves (kockából)
- 1/2 csésze száraz fehérbor
- 2-3 csipet frissen őrölt fekete bors
- 40 dkg zsíros sajt
- 2 ek. köménymag
Elkészítés:
A paradicsomokat meghámozuk, és egyenlő vastagságú szeletekre vágjuk. Egy lapos tűzálló tálat vastagon kikenünk vajjal. A paradicsom- és burgonyaszeleteket belerétegezzük. A levest és a bort ráöntjük, és gazdagon meghintjük borssal. A sajtot felszeleteljük, és a paradicsomra rendezzük. Meghintjük köménnyel, és előmelegített sütő középső részén 225°C-on 15-20 percig sütjük, hogy a sajt szépen ráolvadjon.
|