Málnás túrótorta
Tin 2003.08.13. 13:17
Nagyon kellemes könnyű torta. Az elkészítése sem túl bonyolult.
Hozzávalók:
A piskótához:
- 100g liszt
- 4g vaníliás cukor
- 10g margarin
- 1db tojássárga
- 1 késhegynyi sütőpor
A zseléhez:
- 3-4 kis csomag tortazselé (piros)
- 6-7 dl víz
- 5 evőkanál kristálycukor
- 60 dkg megmosott, lecsepegtetett málna (vagy barackbefőtt)
A krémhez:
- 50 dkg tehéntúró
- 1dl víz
- 1cs. (10g) zselatin
- 2cs tejszínízű habpor
- 3dl tej
- 10dkg vanília ízű porcukor
- ½ üveg citrom aroma (én jobban szeretem a reszelt citromhéjat)
- néhány kanál lekvár
Elkészítés:
A piskóta alapanyagait összedolgozzuk, egy 24 cm-es tortaformába öntjük, és 170 °C-n 15-20 percig sütjük, ezután hűlni hagyjuk. Ha kihűlt megkenjük a lekvárral (ha befőttel készül, akkor a befőtt levével locsoljuk meg). Elkészítjük a túrókrémet. A túrót szitán áttörjük, elkészítjük a tejszínhabot a habporból, ezután a folyékony, de nem meleg zselatinnal, a citrom aromával, a vaníliás cukorral óvatosan összedolgozzuk. Ezután a tortaformában lévő kihűlt piskótalapra szedjük. A túrókrémbe málna darabokat teszünk, és a tetejét egyenesre simítjuk, majd a hűtőbe tesszük. Elkészítjük a tortazselét, majd hűlni hagyjuk. Kivesszük a tortát a hűtőből, a tetejére halmozzuk a lecsepegtetett málnát, majd a még folyékony, de sűrűsödő tortazselével a közepétől kiindulva bevonjuk a tortát. Tálalásig hűtőben tartjuk.
|