Madártej
Tin 2003.08.13. 13:04
Ez egy klasszikus desszert. Mégis számtalan variációját hallottam már. Ez az egyik, nálunk ez vált be leginkább.
Hozzávalók:
- 1½ liter tej,
- 6 db tojás,
- ½ csomag vaníliás pudingpor (főzős),
- kb. 15 dkg porcukor (ízlés szerint).
Elkészítés: a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, hozzáadunk kb. 5 dkg cukrot, és egy csipet sót. A tej felét felforraljuk, a habgaluskákat kifőzzük benne. A tojássárgákat a pudingporral és a többi cukorral habosra keverjük, hozzáöntjük a tejet, majd óvatosan a forró tejbe öntjük. Addig főzzük, amíg felforr, de vigyázni kell, mert a tojás könnyen kicsapódik. Tálkákba öntjük, a habgaluskát a tetejére tesszük, jól lehűtjük.
|