Bakonyi sertésszelet
Tin 2004.11.22. 16:50
Hozzávalók:
- 8 szelet tarja
- 1 fej hagyma
- 2 paprika
- 2 paradicsom
- 30 dkg gomba
- 20 dkg húsos szalonna
- tejföl, vagy tejszín
- liszt
- olaj
- só, bors
- húsleves, vagy húsleves kocka
A tarjákat kicsit megütögetem a széleit bevagdosom, befűszerezem. Lisztbe mártom és kevés olajon megpirítom minden szelet mindkét oldalát. Nem kell átsütni, éppen csak kicsit megpörkölni. A megpirult szeleteket egy nagy lábosba teszem, és a húslevessel, vagy vízzel és leveskockával felöntöm, lefedve lassan hagyom párolódni. Közben a gombát megtisztítom, a paprikát kicsumázom, a paradicsomot meghámozom. Mindet feldarabolom. A szalonnát kockákra vágom és megsütöm. Mikor elkezd pirulni, akkor rádobom az apróra vágott hagymát, üvegesre sütöm, majd hozzáadom a gombát, megborsozom. A paprikát, paradicsomot is beleteszem, egy picit hagyom forrni, és a párolódó húsra öntöm. Készre főzöm, majd tejszínnel besűrítem, vagy tejföllel. Ki hogy szereti jobban. A sóval óvatosan kell bánni, mert a húst is besózva kerül bele, meg a szalonna is sós. Ezért több sót nem teszek rá. Esetleg a végén megkóstolom, ha sótlan, ami nem valószínű, utána lehet sózni.
|